Schepelweyen

Ruimte om te spelen

Bij ons staat spelen en plezier maken voorop!

BSO Schepelweyen, een plek waar uw kind naar hartenlust kan spelen. Samen met andere kinderen of even alleen. We hebben aandacht voor alle leeftijden en vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Er zijn volop mogelijkheden voor spel, ontdekking en creativiteit.

Mooi en ruim ingericht

Onze ruimtes binnen zijn zo ingericht dat ze tegemoet komen aan individuele wensen van kinderen. In de één kunnen ze creatief bezig zijn en in de ander bijvoorbeeld spelletjes doen of samen eten en drinken. We besteden veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor uw kind.

Ook buiten zijn er genoeg faciliteiten om te ontspannen of actief bezig te zijn. Het schoolplein, de zandbak en het achterliggende bos. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van de naastgelegen sportvelden en de speeltuin in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen onder BSO tijd en in de winter kunnen de kinderen meedoen aan de ski-workshop.

Vrije tijd na schooltijd

BSO is vrije tijd en plezier hebben staat voorop. Uw kind mag zelf bepalen wat het wil doen. Lezen of op de computer. Schilderen of fietsen. Koken of toneel spelen, het kan allemaal. Naast vrij spel bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijden en behoeften van kinderen. Zo komt er een muziek docent om met de kinderen muziek te maken. Voor ons staat de verwondering van het kind centraal en spelen we in op de behoefte om nieuwe indrukken op te doen en hiervan te leren.

Contact met ouders

BSO Schepelweyen wil een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis en vind goed contact met ouders erg belangrijk. Er is ruimte voor het maken van een praatje als u uw kind komt ophalen. Ieder jaar organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals een themamiddag en een afsluiting van het schooljaar. Ook verzorgen we regelmatig een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden die u via email ontvangt. Met de oudercommissie bespreken we de algemene gang van zaken en de kwaliteit van de opvang.

Verschillende leeftijden

Onze buitenschoolse opvang heeft plaats voor maximaal 40 kinderen van 4 tot 13 jaar. Per 10 aanwezige kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Uw kind wordt opgevangen in een basisgroep en vanuit daar maakt het kind de keuze waar het gaat spelen.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Ligging: In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal, Fantasie en verwondering centraal en Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes
 • Sport en spel: Ski-les, Yoga en Dansen
 • Natuur: Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren, Schilderen en Disco
 • Techniek en wetenschap: Proefjes doen en Gamen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Samen koken
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool