Schepelweyen

 • Kleinschalig
 • Buitenschool BOOST
 • Speciaal vakantieprogramma
 • Inspraak van kinderen

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 7,8

Samen creatief

Gewoon lekker spelen met vriendjes uit de buurt. Dit is de simpele én treffende omschrijving van onze opvang. Door onze kleinschaligheid voelt jouw kind zich snel thuis, daar zorgen onze pedagogische professionals wel voor.

Bij ons zie je hechte vriendschappen ontstaan die oneindig mogen duren! Kinderen kennen elkaar goed, ze komen elkaar overal in de wijk tegen, op school én bij de opvang. Dat voelt heel vertrouwd.

We zitten met onze opvang in een echte buurtschool in het hart van de wijk Schepelweyen in Dommelen.

Meer dan thuis

Het mooie van de opvang is dat er ruimte is ‘groots’ te spelen. We hebben veel ruimte, binnen en buiten, en dus meer mogelijkheden dan thuis. Ons creatieve team zorgt steeds weer voor nieuwe ervaringen en spelvarianten. Zo kunt u ons zomaar tegenkomen in de wijk tijdens een speurtocht of gelach en gegil horen vanaf het speelplein tijdens een actief spel.

Gezellig en kleurrijk

Binnen hebben we twee speciale speelruimtes, gezellig en kleurrijk ingericht met tal van mogelijkheden: knutselen, tekenen, schilderen, bakken, koken, bouwen, proefjes doen, dansen, muziek maken, spelletjes doen etc. Ook spelen we vaak in de grote gymzaal, genoeg actie, ook als het geen weer is om naar buiten te gaan.

Energie kwijtraken

Bewegen vinden we belangrijk. Natuurlijk hebben we een groot schoolplein, maar j kunt ons ook tegenkomen in het achterliggende bos, de naastgelegen sportvelden of de speeltuin in de wijk.

Zo kunnen kinderen lekker hun energie kwijtraken (ook fijn voor ouders 😉) en het is nog gezond ook!

Zelf kiezen

Kinderen een leuke middag bezorgen, dat is ons hoofddoel. We zoeken, samen met de kinderen, naar activiteiten die ze leuk vinden om te doen en die passen bij hun leeftijd. Een potje voetballen op het schoolplein of samen met je vriendinnetjes toneelstukjes verzinnen is ook prima. Belangrijk is dat jouw kind zichzelf mag zijn, niets hoogdravends, niets moet, geen verplichte werkjes of activiteiten. De middag is de vrije tijd van je kind. De professionele groepsleiding let op een goede sfeer in de groep. We willen dat kinderen open en met respect met elkaar omgaan. Als jouw kind blij en huppelend naar huis gaat, zijn wij dik tevreden!

Vaste mentor

Als uw kind naar de basisschool gaat, dan is dat best spannend. En dan ook nog naar de opvang? We zien ouders hiermee worstelen. Is dat niet te veel voor mijn kind? Reken maar dat onze ervaren pedagogisch professionals heel goed weten hoe hiermee om te gaan. U en uw kind krijgen een vaste mentor, waar u terecht kunt met al uw vragen. En de mentor let ook goed op hoe het gaat met uw kind, geeft een extra knuffel en neemt het bij de hand, zodat het gemakkelijk kan wennen.

Tip: als je kind gaat overstappen van een kinderdagverblijf van Horizon Kinderopvang naar de buitenschoolse opvang moet je jouw kind opnieuw aanmelden. Dit gaat dus niet automatisch.

Kleinschalig en veilig

Onze opvang is niet groot en heeft plaats voor maximaal 44 kinderen. De opvang zit in de school, dus je kind kan veilig naar de BSO komen. De kleuters worden opgehaald door onze medewerkers. De grotere kinderen komen zelfstandig, zonder problemen. Ze starten de middag in de eigen groep en vanuit daar kiezen de kinderen wat en waar ze gaan spelen.

Woensdagmiddag

Op woensdagmiddag werken we samen met BSO Haagstraatplein, zodat er meer mogelijkheden zijn voor de kinderen. 

Voorschoolse opvang

Wij bieden op onze locatie aan op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30u tot 8.30u. We brengen om half 9 de kinderen naar school. De kinderen van groep 1 t/m 6 onder begeleiding en vanaf groep 7 lopen ze zelfstandig naar hun klasgenoten.

Op woensdag en vrijdag bieden we als proefperiode ook voorschoolse opvang aan. In ieder geval vanaf 6 september 2021 tot en met 31 december 21. Indien er genoeg animo is, dan blijven we uiteraard ook op deze dagen voorschoolse opvang aanbieden. 

Speciale vakantieprogramma’s

In de vakantietijd werken we samen met BSO Grasspriet. We blijven natuurlijk wel op onze eigen locatie en de kinderen van BSO Grasspriet komen hier ook lekker spelen. Dat is leuk voor de kinderen en biedt allerlei extra mogelijkheden. Een hele dag op de BSO tijdens je vakantie ‘zielig’? Helemaal niet! Veel leuker om samen met vriendjes en leeftijdsgenoten avonturen te beleven, dan ‘alleen’ thuis te zitten. Met thema’s en een keur aan activiteiten is er van alles te doen voor jong en oud! Reken maar dat je kind vol verhalen thuiskomt en een heerlijke vakantie heeft!

Contact met ouders

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk met u kunnen communiceren. Je kunt de app ook gebruiken om je kind ziek te melden of om een dag te ruilen. Verder organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals de afsluiting van het schooljaar. Regelmatig ontvang je van ons een nieuwsbrief met informatie over de BSO en ons programma. 

Ontwikkeling van uw kind

Natuurlijk letten onze pedagogisch professionals ook op de ontwikkeling van jouw kind. Onze maatschappij stelt hoge eisen. Daarom is het ook voor kinderen belangrijk dat zij leren te vertrouwen op zichzelf, leren te ontdekken wat ze leuk vinden en te functioneren in een groep. Onze manier van werken is hier helemaal op gericht. We bieden kinderen allerlei handvatten om de wereld te ontdekken. Gevarieerde activiteiten, maar ook een luisterend oor als ze daar behoefte aan hebben.

Onze BSO

 • Ligt in basisschool Schepelweyen, vlakbij het bos, sportvelden en speeltuin, het centrum en de kinderboerderij;
 • Heeft een grote buitenspeelplek, een grote gymzaal en drie speelruimtes binnen;
 • Organiseert allerlei activiteiten: koken, dansen, muziek, beweging, techniek, creativiteit
 • Biedt een speciaal vakantieprogramma

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin een kind zich prettig voelt:                                  8,7
 • Onze openingstijden van 7.30 tot 19.00 uur:                                8,7
 • Het contact van onze professionals met de kinderen:                  8,5
 • De aanwezigheid van vertrouwde gezichten:                               8,5

Uit: Onderzoek KlantOK onder alle ouders van BSO Schepelweyen

Opvang is bij ons inclusief:

 • Fruit en gezonde tussendoortjes en drinken
 • Materialen voor alle activiteiten
 • Activiteiten van professionals

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

18 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Schepelweyen met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Professionals van de locatie

Bekijk hier de vaste professionals van deze locatie.

Daniek

Daniek

Pedagogisch Professional
Pien

Marion

Pedagogisch Professional
Pien

Pien

Pedagogisch Professional
Nicol

Nicol

Pedagogisch Professional
Naima

Naima

Stagiaire voor Pedagogisch Professional
Simone

Simone

Stagiaire voor Pedagogisch Professional
Imke

Imke

Stagiaire Prins Heerlijk

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • de Grasspriet
 • de Smelen
 • Mytylschool
 • Schepelweyen

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig
  Uw kind zal zich snel thuis voelen. Onze opvang heeft max. 44 kinderen per dag en zit in de eigen vertrouwde school. Uw kind zit in een eigen groep met vaste groepsleiding. Groots in het klein, dat past bij ons!
 • Buitenschool BOOST
  We zijn gestart met een pilot waarbij we aan onze BSO specialismes toevoegt die kinderen een verrijking geven in hun ontwikkeling. Op het gebied van cultuur en sport, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van biologie en scheikunde. De specialisten komen een kortere periode waardoor er vele afwisseling mogelijk is.
 • Speciaal vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen. Thema’s als ‘Op de camping’ of ‘Ik hou van Holland’, ook voor de jongsten.
 • Inspraak van kinderen
  Ons creatieve team heeft talrijke ideeën voor activiteiten passend bij de behoeften en leeftijd van de kinderen. Kinderen kunnen ook zelf heel goed zeggen wat zij graag willen. Jong en oud praat met ons mee!

Openingstijden

Voorschoolse opvang

Op maandag, dinsdag en donderdag van 7:30u - 8:30u.

Tijdens een proefperiode ook op woensdag - vrijdag van 7:30u - 8:30u van 6 september '21 tot en met 22 juli december '22

 

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: Na schooltijd tot 19:00u
Ook op woensdag per 10-1-2022.

*Tijdens vakanties zijn we geopend van 7:30u tot 19:00u.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Dommelen 

Tel: 040-7601050
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Enthousiast geworden?

Meld je kind(eren) dan nu aan bij locatie Schepelweyen!