Schepelweyen

 • Gezonde Kinderopvang
 • Buitenschool BOOST
 • Spectaculair vakantieprogramma
 • Inspraak van kinderen

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 7,8

Gewoon lekker spelen met vriendjes uit de buurt. Dit is de simpele én treffende omschrijving van onze opvang. Door onze kleinschaligheid voelt jouw kind zich snel thuis, daar zorgen onze pedagogische professionals wel voor.

Bij ons zie je hechte vriendschappen ontstaan die oneindig mogen duren! Kinderen kennen elkaar goed, ze komen elkaar overal in de wijk tegen, op school én bij de opvang. Dat voelt heel vertrouwd.

We zitten met onze opvang in een echte buurtschool in het hart van de wijk Schepelweyen in Dommelen.

Meer dan thuis

Het mooie van de opvang is dat er ruimte is ‘groots’ te spelen. We hebben veel ruimte, binnen en buiten, en dus meer mogelijkheden dan thuis. Ons creatieve team zorgt steeds weer voor nieuwe ervaringen en spelvarianten. Zo kunt u ons zomaar tegenkomen in de wijk tijdens een speurtocht of gelach en gegil horen vanaf het speelplein tijdens een actief spel.

Gezellig en kleurrijk

Binnen hebben we twee speciale speelruimtes, gezellig en kleurrijk ingericht met tal van mogelijkheden: knutselen, tekenen, schilderen, bakken, koken, bouwen, proefjes doen, dansen, muziek maken, spelletjes doen etc. Ook spelen we vaak in de grote gymzaal, genoeg actie, ook als het geen weer is om naar buiten te gaan.

Gezonde kinderopvang

Een gezond aanbod bieden vinden we belangrijk. Wij nemen als BSO de term 'gezonde kinderopvang' in de breedste zin van het woord. Zo bieden we de kinderen gezonde voedingsmiddelen, organiseren we veel activiteiten in de frisse buitenlucht, ontdekken we in de natuur maar ook gaan we samen met de kinderen ontdekken hoe we bijvoorbeeld gezond kunnen koken!

Buiten de gezonde voedingsmiddelen bewegen de kinderen ook extra veel op onze BSO. Dit kan in de grote en kleine gymzaal tijdens sport- en spel activiteiten, in de showroom met voorstellingen die ze mee opzetten, op het grote schoolplein of natuurlijk op het Meester Tonplein. Regelmatig gaan we ook op uitstapje naar bijvoorbeeld de supermarkt, de speeltuin of naar de kinderboerderij.

Zelf kiezen

Kinderen een leuke middag bezorgen, dat is ons hoofddoel. We zoeken, samen met de kinderen, naar activiteiten die ze leuk vinden om te doen en die passen bij hun leeftijd. Een potje voetballen op het schoolplein of samen met je vriendinnetjes toneelstukjes verzinnen is ook prima. Belangrijk is dat jouw kind zichzelf mag zijn, niets hoogdravends, niets moet, geen verplichte werkjes of activiteiten. De middag is de vrije tijd van je kind. De professionele groepsleiding let op een goede sfeer in de groep. We willen dat kinderen open en met respect met elkaar omgaan. Als jouw kind blij en huppelend naar huis gaat, zijn wij dik tevreden!

Vaste mentor

Als uw kind naar de basisschool gaat, dan is dat best spannend. En dan ook nog naar de opvang? We zien ouders hiermee worstelen. Is dat niet te veel voor mijn kind? Reken maar dat onze ervaren pedagogisch professionals heel goed weten hoe hiermee om te gaan. U en uw kind krijgen een vaste mentor, waar u terecht kunt met al uw vragen. En de mentor let ook goed op hoe het gaat met uw kind, geeft een extra knuffel en neemt het bij de hand, zodat het gemakkelijk kan wennen.

Tip: als je kind gaat overstappen van een kinderdagverblijf van Horizon Kinderopvang naar de buitenschoolse opvang moet je jouw kind opnieuw aanmelden. Dit gaat dus niet automatisch.

Kleinschalig en veilig

Onze opvang is niet groot en heeft plaats voor maximaal 44 kinderen. De opvang zit in de school, dus je kind kan veilig naar de BSO komen. De kleuters worden opgehaald door onze medewerkers. De grotere kinderen komen zelfstandig, zonder problemen. Ze starten de middag in de eigen groep en vanuit daar kiezen de kinderen wat en waar ze gaan spelen.

Voorschoolse opvang

Wij bieden op onze locatie aan op maandag tot en met vrijdag van 7.30u tot 8.30u. We brengen om half 9 de kinderen naar school. De kinderen van groep 1 t/m 6 onder begeleiding en vanaf groep 7 lopen ze zelfstandig naar hun klasgenoten.

De VSO op woensdag en vrijdag is tot en met juli 2022 geopend op basis van een proefperiode. Indien er genoeg animo is, dan blijven we uiteraard ook op deze dagen voorschoolse opvang aanbieden. 

Speciale vakantieprogramma’s

In de vakantietijd werken we samen met BSO Grasspriet. We blijven natuurlijk wel op onze eigen locatie en de kinderen van BSO Grasspriet komen hier ook lekker spelen. Dat is leuk voor de kinderen en biedt allerlei extra mogelijkheden. Een hele dag op de BSO tijdens je vakantie ‘zielig’? Helemaal niet! Veel leuker om samen met vriendjes en leeftijdsgenoten avonturen te beleven, dan ‘alleen’ thuis te zitten. We hebben elke vakantie een spectaculair thema voorbereid met heel veel activiteiten! Zo hebben jong en oud genoeg keuze. Reken maar dat je kind vol verhalen thuiskomt en een heerlijke vakantie heeft!

Contact met ouders

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk met u kunnen communiceren. Je kunt de app ook gebruiken om je kind ziek te melden of om een dag te ruilen. Verder organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals de afsluiting van het schooljaar. Regelmatig ontvang je van ons een nieuwsbrief met informatie over de BSO en ons programma. 

Ontwikkeling van uw kind

Natuurlijk letten onze pedagogisch professionals ook op de ontwikkeling van jouw kind. Onze maatschappij stelt hoge eisen. Daarom is het ook voor kinderen belangrijk dat zij leren te vertrouwen op zichzelf, leren te ontdekken wat ze leuk vinden en te functioneren in een groep. Onze manier van werken is hier helemaal op gericht. We bieden kinderen allerlei handvatten om de wereld te ontdekken. Gevarieerde activiteiten, maar ook een luisterend oor als ze daar behoefte aan hebben.

Onze BSO

 • Ligt in basisschool Schepelweyen, vlak bij het bos, sportvelden en speeltuin, het centrum en de kinderboerderij;
 • Heeft een grote buitenspeelplek, een grote gymzaal en drie speelruimtes binnen;
 • Organiseert allerlei activiteiten: koken, dansen, muziek, beweging, techniek, creativiteit;
 • Biedt een speciaal vakantieprogramma;
 • Biedt gezonde kinderopvang aan: van beweging tot voeding en van ontdekken in de natuur tot proefjes in onze groepsruimte.

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin een kind zich prettig voelt:                                  8,3
 • Onze openingstijden van 7.30 tot 19.00 uur:                                8,7
 • Het contact van onze professionals met de kinderen:                  8,5
 • De aanwezigheid van vertrouwde gezichten:                               8,6

Uit: Onderzoek KlantOK onder alle ouders van BSO Schepelweyen

Opvang is bij ons inclusief:

 • Fruit en gezonde tussendoortjes en drinken
 • Materialen voor alle activiteiten
 • Activiteiten van professionals

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Samen spelletjes spelen Samen sporten Rennen zo hard je kan! Samen creatief Trots op onze creatie Samen lachen om onze gemaakte video's Video's bewerken elkaar helpen
Samen spelletjes spelen Samen sporten Rennen zo hard je kan! Samen creatief Trots op onze creatie Samen lachen om onze gemaakte video's Video's bewerken elkaar helpen

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Schepelweyen met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Professionals van de locatie

Bekijk hier de vaste professionals van deze locatie.

Daniek

Daniek

Pedagogisch Professional
Pien

Marion

Pedagogisch Professional
Pien

Pien

Pedagogisch Professional
Nicol

Nicol

Pedagogisch Professional
Naima

Naima

Vakantiekracht
Jill

Jill

BBL - Pedagogisch Professional
Fenna

Fenna

Stagiaire Pedagogisch Professional
Imke

Imke

Stagiaire Prins Heerlijk

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Agnetendal
 • de Grasspriet
 • de Smelen
 • Mytylschool
 • Schepelweyen

Bijzondere kenmerken

 • Gezonde Kinderopvang
  Gezonde kinderopvang in de breedste zin van het woord! We vinden het belangrijk dat de kinderen veel kunnen bewegen, spelen en ontdekken. Dit kan door het aanbod van beweging, onze gezonde voedingsmiddelen, het buiten aanbod maar ook door de gezonde baksels.
 • Buitenschool BOOST
  We zijn gestart met een pilot waarbij we aan onze BSO specialismes toevoegt die kinderen een verrijking geven in hun ontwikkeling. Op het gebied van cultuur en sport, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van biologie en scheikunde. De specialisten komen een kortere periode waardoor er vele afwisseling mogelijk is.
 • Spectaculair vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen binnen bijvoorbeeld de thema's 'ik ga op vakantie', 'kleurenfestival' en 'op de camping'
 • Inspraak van kinderen
  Ons creatieve team heeft talrijke ideeën voor activiteiten passend bij de behoeften en leeftijd van de kinderen. Kinderen kunnen ook zelf heel goed zeggen wat zij graag willen. Jong en oud praat met ons mee!

Openingstijden

Voorschoolse opvang

Op maandag tot en met vrijdag 7:30u - 8:30u.

 

Buitenschoolse opvang

Maandag tot en met vrijdag: Na schooltijd tot 19:00u
 

*Tijdens vakanties en op studiedagen zijn we geopend van 7:30u tot 19:00u.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Merel
Merel Swinkels
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Dommelen 

Tel: 040-7601050
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Enthousiast geworden?

Meld je kind(eren) dan nu aan bij locatie Schepelweyen!