Schepelweyen

 • Kleinschalig
 • Activiteitenplanning
 • Speciaal vakantieprogramma
 • Inspraak van kinderen

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 7,8

Buitenschoolse opvang Schepelweyen Dommelen

Gewoon lekker spelen met vriendjes uit de buurt. Dit is de simpele én treffende omschrijving van onze opvang. Door onze kleinschaligheid voelt uw kind zich snel thuis, daar zorgen onze pedagogische professionals wel voor.

Bij ons zie je hechte vriendschappen ontstaan die oneindig mogen duren! Kinderen kennen elkaar goed, ze komen elkaar overal in de wijk tegen, op school én bij de opvang. Dat voelt heel vertrouwd.

We zitten met onze opvang in een echte buurtschool in het hart van de wijk Schepelweyen in Dommelen.

Meer dan thuis

Het mooie van de opvang is dat er ruimte is ‘groots’ te spelen. We hebben veel ruimte, binnen en buiten, en dus meer mogelijkheden dan thuis. Ons creatieve team zorgt steeds weer voor nieuwe ervaringen en spelvarianten. Zo kunt u ons zomaar tegenkomen in de wijk tijdens een speurtocht of gelach en gegil horen vanaf het speelplein tijdens een actief spel.

Gezellig en kleurrijk

Binnen hebben we twee speciale speelruimtes, gezellig en kleurrijk ingericht met tal van mogelijkheden: knutselen, tekenen, schilderen, bakken, koken, bouwen, proefjes doen, dansen, muziek maken, spelletjes doen etc. Ook spelen we vaak in de grote gymzaal, genoeg actie, ook als het geen weer is om naar buiten te gaan.

Energie kwijtraken

Bewegen vinden we belangrijk. Natuurlijk hebben we een groot schoolplein, maar u kunt ons ook tegenkomen in het achterliggende bos, de naastgelegen sportvelden of de speeltuin in de wijk.

Zo kunnen kinderen lekker hun energie kwijtraken (ook fijn voor u 😉) en het is nog gezond ook!

Zelf kiezen

Kinderen een leuke middag bezorgen, dat is ons hoofddoel. We zoeken, samen met de kinderen, naar activiteiten die ze leuk vinden om te doen en die passen bij hun leeftijd. Een potje voetballen op het schoolplein of samen met je vriendinnetjes toneelstukjes verzinnen is ook prima. Belangrijk is dat uw kind zichzelf mag zijn, niets hoogdravends, niets moet, geen verplichte werkjes of activiteiten. De middag is de vrije tijd van uw kind. De professionele groepsleiding let op een goede sfeer in de groep. We willen dat kinderen open en met respect met elkaar omgaan. Als uw kind blij en huppelend naar huis gaat, zijn wij dik tevreden!

Vaste mentor

Als uw kind naar de basisschool gaat, dan is dat best spannend. En dan ook nog naar de opvang? We zien ouders hiermee worstelen. Is dat niet te veel voor mijn kind? Reken maar dat onze ervaren pedagogisch professionals heel goed weten hoe hiermee om te gaan. U en uw kind krijgen een vaste mentor, waar u terecht kunt met al uw vragen. En de mentor let ook goed op hoe het gaat met uw kind, geeft een extra knuffel en neemt het bij de hand, zodat het gemakkelijk kan wennen.

Tip: als uw kind gaat overstappen van een kinderdagverblijf van Horizon Kinderopvang naar de buitenschoolse opvang moet u uw kind opnieuw aanmelden. Dit gaat dus niet automatisch.

Kleinschalig en veilig

Onze opvang is niet groot en heeft plaats voor maximaal 44 kinderen. De opvang zit in de school, dus uw kind kan veilig naar de BSO komen. De kleuters worden opgehaald door onze medewerkers. De grotere kinderen komen zelfstandig, zonder problemen. Ze starten de middag in de eigen groep en vanuit daar kiezen de kinderen wat en waar ze gaan spelen.

Woensdagmiddag

Op woensdagmiddag werken we samen met BSO Haagstraatplein, zodat er meer mogelijkheden zijn voor de kinderen. 

Speciale vakantieprogramma’s

In de vakantietijd werken we samen met BSO Grasspriet. We blijven natuurlijk wel op onze eigen locatie en de kinderen van BSO Grasspriet komen hier ook lekker spelen. Dat is leuk voor de kinderen en biedt allerlei extra mogelijkheden. Een hele dag op de BSO tijdens je vakantie ‘zielig’? Helemaal niet! Veel leuker om samen met vriendjes en leeftijdsgenoten avonturen te beleven, dan ‘alleen’ thuis te zitten. Met thema’s en een keur aan activiteiten is er van alles te doen voor jong en oud! Reken maar dat uw kind vol verhalen thuiskomt en een heerlijke vakantie heeft!

Contact met ouders

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk met u kunnen communiceren. U kunt de app ook gebruiken om uw kind ziek te melden of om een dag te ruilen. Verder organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals de afsluiting van het schooljaar. Regelmatig ontvangt u van ons een nieuwsbrief met informatie over de BSO en ons programma via uw email.

Ontwikkeling van uw kind

Natuurlijk letten onze pedagogisch professionals ook op de ontwikkeling van uw kind. Onze maatschappij stelt hoge eisen. Daarom is het ook voor kinderen belangrijk dat zij leren te vertrouwen op zichzelf, leren te ontdekken wat ze leuk vinden en te functioneren in een groep. Onze manier van werken is hier helemaal op gericht. We bieden kinderen allerlei handvatten om de wereld te ontdekken. Gevarieerde activiteiten, maar ook een luisterend oor als ze daar behoefte aan hebben.

Onze BSO

 • Ligt in basisschool Schepelweyen, vlakbij het bos, sportvelden en speeltuin, het centrum en de kinderboerderij;
 • Heeft een grote buitenspeelplek, een grote gymzaal en drie speelruimtes binnen;
 • Organiseert allerlei activiteiten: koken, dansen, muziek, beweging, techniek, creativiteit
 • Biedt een speciaal vakantieprogramma

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin een kind zich prettig voelt:                                  8,7
 • Onze openingstijden van 7.30 tot 19.00 uur:                                8,7
 • Het contact van onze professionals met de kinderen:                  8,5
 • De aanwezigheid van vertrouwde gezichten:                                8,5

Uit: Onderzoek KlantOK onder alle ouders van BSO Schepelweyen

Opvang is bij ons inclusief:

 • Fruit en gezonde tussendoortjes en drinken
 • Materialen voor alle activiteiten
 • Activiteiten van professionals

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. U en uw kind zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

18 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Schepelweyen met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Mytylschool
 • Schepelweyen

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig
  Uw kind zal zich snel thuis voelen. Onze opvang heeft max. 44 kinderen per dag en zit in de eigen vertrouwde school. Uw kind zit in een eigen groep met vaste groepsleiding. Groots in het klein, dat past bij ons!
 • Activiteitenplanning
  Onze professionals werken elke week weer een aanbod van activiteiten uit. De kinderen hebben dus veel genoeg keuze uit de mogelijkheden, maar hebben ook de optie om vrij te gaan spelen. Het is ten slotte vrije tijd.
 • Speciaal vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen. Thema’s als ‘Op de camping’ of ‘Ik hou van Holland’, ook voor de jongsten.
 • Inspraak van kinderen
  Ons creatieve team heeft talrijke ideeën voor activiteiten passend bij de behoeften en leeftijd van de kinderen. Kinderen kunnen ook zelf heel goed zeggen wat zij graag willen. Jong en oud praat met ons mee!

Openingstijden

Voorschoolse opvang

Op maandag, dinsdag en donderdag van 7:30u - 8:30u.

 

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: Na schooltijd tot 19:00u
Woensdag bij BSO Haagstraatplein

*Tijdens vakanties zijn we geopend van 7:30u tot 19:00u.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Dommelen 

Tel: 040-7601050
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Enthousiast geworden?

Meld je kind(eren) dan nu aan bij locatie Schepelweyen!