Pionier

 • Eén groep
 • Knus en ruim
 • Jarenlange ervaring
 • Brede school

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,7
Buitenschoolse opvang: 8,4

kinderen aan tafel Pionier Valkenswaard
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Samen opgroeien van baby tot peuter, dat kan op onze knusse locatie in het schoolgebouw van basisschool De Pionier, vlakbij de Dommelseweg. Mooi om te zien hoe de kinderen samen spelen en van elkaar leren. Ons vaste team professionals knuffelt, troost, verzorgt, geeft rust en daagt de kinderen uit. Daarvoor hebben we volop mogelijkheden en ruimte. Jouw kind is bij ons zeker in goede handen!

Vertrouwd en veilig

Je kind naar de opvang brengen, dat is natuurlijk altijd even wennen. Bij Pionier werken gediplomeerde pedagogisch professionals. Zij zorgen voor een warme, zorgzame omgeving. Bovendien krijgen ouders en je kind een vaste mentor. Zij heeft veel aandacht voor het welbevinden en de ontwikkeling van uw kind. Zo voelt je kind zich snel veilig en vertrouwd en heb je een vaste contactpersoon waar je terecht kunt met alle vragen.

Rust en regelmaat

We werken met vaste dagprogramma’s en gebruiken veel gebaren en liedjes. Kinderen begrijpen al snel wat de bedoeling is en voelen zich op hun gemak. Samen bedenken we programma’s waarmee we zintuigen prikkelen, motoriek en fantasie stimuleren en taalontwikkeling ondersteunen. Rust en activiteit wisselen elkaar af in een goede balans. We nemen de tijd voor alles wat de dag ons brengt.

Bijzondere ervaringen

Naast de ‘gewone’ dagelijkse activiteiten, laten we de kinderen graag nieuwe ervaringen opdoen. We zien ze dan volop genieten, soms vinden ze het ook heel spannend! Bijvoorbeeld het uitstapje naar de brandweer of de politie. We leven mee in de belevingswereld van je kind, bieden ondersteuning als het nodig is, moedigen aan en geven veel complimenten. Mooi om jouw kind te zien groeien!

Alles onder één dak

Ons vaste team werkt samen met de basisschool, peuterspeelzaal het Hummelhofje en buitenschoolse opvang De Pionier. Omdat je kind al vertrouwd is met het gebouw en de juffen en meesters, gaat de overgang naar de school vaak heel soepel. Voordeel is ook dat we als totaalteam de kinderen heel goed leren kennen en optimaal kunnen bijstaan in hun ontwikkeling. We delen onze kennis en ervaringen met de school, zodat we samen het beste kunnen bieden aan je kind.

Rust

Onze opvang is open van 7.00 tot 19.00 uur. Dat geeft iedereen rust. Je kunt op tijd op je werk beginnen en hoeft de klok niet continu in de gaten te houden. In de praktijk komen veel ouders voor 18.00 uur, maar het feit dat er ruimte is om ook iets later te komen, werkt positief. Maakt de langere openingstijd de opvang duurder? We hebben een scherpe uurprijs en daardoor ontvang je relatief meer kinderopvangtoeslag. Ons advies is: vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ouderapp

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk kunnen communiceren. Uiteraard is de veiligheid en privacy gewaarborgd. Je kunt de app ook gebruiken om je kind af te melden of om een dag te ruilen. Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de gang van zaken op de opvang. Ook ontvang je via de ouderapp regelmatig leuke foto’s van uw kind. Verder organiseren we oudergesprekken en gezellige activiteiten alle ouders van harte welkom zijn.

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin kinderen zich prettig voelen op de opvang (9)
 • Het contact van de pedagogisch medewerkers met de kinderen (9,1)
 • De aanwezigheid van vertrouwde gezichten (8,9)
 • Het aanbod van passende activiteiten voor jouw kind (8,7)

Uit: Onderzoek KlantOK onder de ouders van kindercrèche Pionier

Onze opvang

 • Is groter dan u denkt, kom gerust eens kijken!
 • Laat kinderen groeien in hun eigen tempo
 • Bereidt uw kind goed voor op de basisschool
 • Is vooral heel warm en gezellig

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

Contracttypes

Contractsoort: kinderdagopvang 52 weken per jaar. 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

voorlezen in kring Pionier buiten op fiets Pionier Baby en pedagogisch professional Pionier Aan tafel eten Pionier Baby op grond Pionier Blokken spelen Pionier Buitenspelen fietsjes Pionier Fles geven Pionier Handjes wassen Pionier Hoepel in speelzaal Pionier Baby in wipstoel Pionier kleien aan tafel Pionier zandbak Pionier
voorlezen in kring Pionier buiten op fiets Pionier Baby en pedagogisch professional Pionier Aan tafel eten Pionier Baby op grond Pionier Blokken spelen Pionier Buitenspelen fietsjes Pionier Fles geven Pionier Handjes wassen Pionier Hoepel in speelzaal Pionier Baby in wipstoel Pionier kleien aan tafel Pionier zandbak Pionier

Beoordelingen

KlantOK

11 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Horizon Kinderopvang locatie Pionier met een 8,7 gemiddeld.

8,7

De grote, gezellige tafel valt meteen op als je bso Pionier binnenkomt. Deze veelzijdige bso vind je in basisschool Pionier. Gemakkelijk, veilig en vertrouwd voor de kinderen, ze komen zo vanuit de klas naar de bso, waar ze met hun bekende vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen onder begeleiding van onze professionals. Jouw kind voelt zich vast snel thuis bij ons, er is altijd van alles te doen!

Zelf kiezen

We zijn geen grote bso en kunnen daarom volop aandacht geven aan alle kinderen. De pedagogische professionals zorgen voor een gevarieerd programma, waarbij we het belangrijk vinden dat jouw kind zichzelf kan zijn en zelf kan kiezen waar het zin in heeft. Het gaat vooral om samen plezier hebben, maar alleen lekker een boekje lezen mag natuurlijk ook. We hebben verschillende ruimtes en speelhoeken, waardoor de kinderen zich op natuurlijke manier in het gebouw verspreiden.

Spotlight

Het grote podium in de hal nodigt uit tot optredens en toneelspel. We zijn dan ook regelmatig bezig met muziek, dans, zang en theater. Samen werken aan een voorstelling geeft veel voldoening! Je kind hoeft echt geen ster te zijn, iedereen doet gezellig mee en zo zetten we elk kind in de spotlights, op wat voor manier dan ook!

Ontdekken

Er valt bij ons nog veel meer te spelen en te ontdekken. In de bouwhoek of de poppenhoek. Of gewoon lekker kletsen en dollen met leeftijdsgenoten in de chillhoek. We maken ook vaak gebruik van de mooie keuken om te bakken en te kokkerellen. Proefjes doen is ook zo’n favoriet. Of wat dacht je van een yogales of leren drummen? Je kind maakt van alles mee op onze bso!

Lekker bewegen

Sporten en bewegen na een lange schooldag om je energie kwijt te raken. Sommige kinderen popelen om buiten te gaan spelen. Dat kan op het grote speelplein. En is het slecht weer, dan kunnen de kinderen terecht in de grote hal. Kom gerust eens kijken hoeveel ruimte we hebben!

Alles onder één dak

Ons vaste team werkt samen met de school, de peuterspeelzaal en de kinderdagopvang. Zo leren we de kinderen heel goed kennen en optimaal bijstaan in hun ontwikkeling. Voor de kinderen verloopt de overgang van opvang naar school heel soepel en natuurlijk. Heeft een kind een extra steuntje in de rug nodig, dan kijken we wat we hieraan kunnen bijdragen op de bso.

Haagstraatplein

Iedere middag komen er 10 tot 20 kinderen spelen. Op maandag, dinsdag en donderdag is dit op bso Pionier. Op woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties gaan we naar BSO Haagstraatplein, ook een professionele opvanglocatie van Horizon Kinderopvang. Zo kunnen we ook op deze rustigere dagen en in de vakanties zorgen voor een gevarieerd spelaanbod en voldoende speelkameraadjes. In de vakanties organiseren we een superleuk vakantieprogramma. Een feest voor alle leeftijden!

Het Smelleken

Ook de kinderen van basisschool ’t Smelleken zijn welkom op onze veelzijdige en ruime bso! Jouw kind hoeft niet te wachten, maar gaat direct na schooltijd naar de bso.

Een andere, rustige omgeving met vertrouwde gezichten pakt voor veel kinderen heel goed uit. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw kind zich snel bij ons thuis voelt.

Rust

Onze bso is open tot 19.00 uur. Dat geeft iedereen rust. Je hoeft de klok niet continu in de gaten te houden, omdat je op tijd jouw kind moet komen ophalen. In de praktijk komen veel ouders voor 18.00 uur, maar het feit dat er ruimte is om ook iets later te komen, werkt positief. Maakt de langere openingstijd de opvang veel duurder dan andere bso’s? Onze uurprijs is vaak lager en daardoor ontvang je relatief meer kinderopvangtoeslag. Ons advies is: vraag een vrijblijvende offerte aan! We rekenen graag voor je uit wat de opvang voor jou kost. 

Ouderapp

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk kunnen communiceren. Uiteraard is de veiligheid en privacy gewaarborgd. Je kunt de app ook gebruiken om je kind af te melden of om een dag te ruilen. Via de ouderapp zorgen wij er ook voor dat je op de hoogte blijft van de gang van zaken op de bso door met regelmaat informatie en foto’s met je te delen.

Onze opvang

 • Biedt een veelzijdig programma en verrassende activiteiten
 • Werkt samen met de school en bso Haagstraatplein
 • Organiseert een speciaal vakantieprogramma
 • Is persoonlijk en betrokken
 • Biedt VSO enkel aan voor kinderen op De Pionier. Voor de bso werken we met meer dan voorgenoemde scholen samen. Bekijk dit aanbod onderaan deze pagina.

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Kinderen spelen buiten bij Pionier Kinderen spelen buiten bij Pionier Pedagogisch professional samen met kinderen bij Pionier Wat drinken bij BSO Pionier Samen spelen op BSO Pionier
Kinderen spelen buiten bij Pionier Kinderen spelen buiten bij Pionier Pedagogisch professional samen met kinderen bij Pionier Wat drinken bij BSO Pionier Samen spelen op BSO Pionier

Beoordelingen

KlantOK

13 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Pionier met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • 't Smelleken
 • de Pionier

Bijzondere kenmerken

 • Eén groep
  Onze opvang bestaat uit één groep van maximaal 16 kinderen. Mooi om te zien hoe jong en oud van elkaar leren. Ook broertjes en zusjes spelen in dezelfde groep. Het team zorgt voor rust en harmonie.
 • Knus en ruim
  In onze knusse ruimte zal uw kind zich snel thuis voelen. We hebben een hecht team, dat voelt veilig en vertrouwd. De ruimte is huiselijk ingericht en is groter dan u denkt. Ook buiten is er volop plek om te spelen.
 • Jarenlange ervaring
  Pionier is een vertrouwde naam in Valkenswaard. In 2018 vierden we trots het 10-jarig bestaan. Onze professionals weten alles over opgroeiende kinderen en zijn u graag van advies. Uw kind is in goede handen!
 • Brede school
  U bent er nu nog niet mee bezig, maar straks gaat uw kind naar school, best spannend. Hoe fijn is het als uw kind de school en de gezichten al kent? Dat is een mooi voordeel van onze samenwerking met school.

Openingstijden

Kinderdagopvang
maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur

Buitenschoolse opvang
maandag, dinsdag en donderdag
na schooltijd tot 19.00 uur

Voorschoolse opvang
maandag dinsdag donderdag vanaf 7.30 uur

Overig
Op woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties is locatie Haagstraatplein geopend.

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school
maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Trudy
Trudy Sijbers
06-83995681

Waar vind je ons?

Kromstraat 12
5554 NH Valkenswaard

Tel: 040 2019921
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool! 

Aanmelden

Je kind(eren) aanmelden regel je eenvoudig via het aanmeldformulier: