Haagstraatplein

 • Inspraak van kinderen
 • Speciaal vakantieprogramma
 • Tal van activiteiten
 • Uitstapjes

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,4

 

Twee kinderen samen op de rekstok bij Haagstraatplein

Bso Haagstraatplein ligt - heel gemakkelijk - in het gebouw van de basisscholen de Windroos, de Zonnewijzer en bij de Dorenhagen. Maar gelukkig lijken onze ruimtes helemaal niet op klaslokalen. We hebben een knutselatelier, een theater, een gezellige keuken, een gymzaal, hoekjes om te chillen en tal van mogelijkheden voor je kind om te spelen. Waar vind je in Valkenswaard zo’n veelzijdige bso?

Zelf kiezen

Als je bij ons komt kijken, merk je meteen de huiselijke en ongedwongen sfeer. Kinderen voelen zich vrij en zelfstandig. Ze hebben bij ons veel inspraak. We vragen wat ze willen doen en kijken altijd wat daarvan mogelijk is. En daarom is het zo fijn, dat we zoveel verschillende ruimtes hebben. Jouw kind kan iedere keer kiezen uit meerdere activiteiten. Of om vrij te spelen, want dat mag natuurlijk ook.

Samen spelen

Jouw kind heeft een eigen groep met leeftijdgenootjes onder leiding van een vaste pedagogisch medewerker. Het ontvangst na schooltijd en eet- en drinkmomenten gebeuren in deze groep. Dat geeft duidelijkheid en zorgt er - zeker in het begin - voor dat je kind snel kan wennen. Daarna zijn alle kinderen vrij en spelen de verschillende leeftijden dus ook met elkaar samen. Dat verloopt heel natuurlijk, kinderen verspreiden zich in de ruimtes of gaan lekker naar buiten.

Veelzijdig programma

Jouw kind kan bij ons kennis maken met activiteiten, die het misschien niet uit zichzelf thuis gaat doen. Denk aan koken, bakken, knutselen, theater spelen, dansen, muziek maken, sporten, proefjes doen etc. We werken samen met een gym- en een muziekdocent, die zorgen voor programma’s die goed aansluiten bij de mogelijkheden van de kinderen. Ook kunnen onze kinderen meehelpen in de moestuin in de buurt: zelf zaaien, tuinieren en oogsten en daar dan zelf iets lekkers mee maken in onze keuken!

Ontdekken

We stimuleren kinderen om ook nieuwe dingen uit te proberen. Hoe we dat doen? Gewoon eens samen met een kind gaan kijken bij een andere activiteit, heel vrijblijvend. Dat werkt, kinderen gaan spelenderwijs eens iets anders doen dan ze gewend zijn.

Speelkameraadjes

Op onze opvang komen kinderen van de naastgelegen scholen en van basisschool De Smelen. Op woensdag en vrijdag komen ook kinderen van andere bso’s van Horizon Kinderopvang bij ons spelen. Dat doen we heel bewust, zodat er op deze ‘rustige’ dagen toch voldoende speelkameraadjes zijn. En we ons brede spelaanbod ook op deze dagen kunnen blijven aanbieden.

Haagstraatplein

We werken nauw samen met het onderwijs en de peuterspeelzaal en maken onderdeel uit van het Haagstraatplein. We delen onze kennis over ons vak en over de kinderen, waardoor we ze heel goed leren kennen en optimaal kunnen inspelen op hun ontwikkeling.

Ouderapp

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk kunnen communiceren. Uiteraard is de veiligheid en privacy gewaarborgd. Je kunt de app ook gebruiken om je kind ziek te melden of om een dag te ruilen. Verder organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar alle ouders van harte welkom zijn.

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De aanwezigheid van vertrouwde gezichten (9,2) 
 • De speelmogelijkheden binnen (8,1) en het aanbod van passende activiteiten (8,7)
 • De mate waarin kinderen zich prettig voelen op de opvang (8,3)
 • Het contact van de pedagogisch medewerkers met de kinderen (8,5) en met de ouders (8,2)

Uit: Onderzoek KlantOK onder alle ouders van bso Haagstraatplein

Onze opvang

 • Biedt een speciaal vakantieprogramma
 • Heeft per direct plek voor kinderen op alle werkdagen
 • Let op beweging en gezonde voeding
 • Heeft een abonnement op het papegaaienpark
 • Biedt VSO enkel aan voor kinderen op De Windroos, De Dorenhagen en De Zonnewijzer. Voor de BSO werken we met meer dan voorgenoemde scholen samen. Bekijk dit aanbod onderaan deze pagina.

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Meisje springt op trampoline in gymzaal Haagstraatplein Kinderen liggen op een gymmat Samen fruit eten bij Haagstraatplein Knutselwerkjes maken bij Haagstraatplein Buiten spelen op de rekstok bij Haagstraatplein
Meisje springt op trampoline in gymzaal Haagstraatplein Kinderen liggen op een gymmat Samen fruit eten bij Haagstraatplein Knutselwerkjes maken bij Haagstraatplein Buiten spelen op de rekstok bij Haagstraatplein

Beoordelingen

KlantOK

21 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Horizon Kinderopvang locatie Haagstraatplein met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • de Dorenhagen
 • de Smelen
 • de Wereldwijzer
 • de Windroos
 • de Zonnewijzer
 • Mytylschool
 • St. Martinus
 • Taalbrug

Bijzondere kenmerken

 • Inspraak van kinderen
  Ons creatieve team heeft talrijke ideeën voor activiteiten passend bij de behoeften en leeftijd van de kinderen. Kinderen kunnen ook zelf heel goed zeggen wat zij graag willen. Jong en oud praten met ons mee!
 • Speciaal vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen. Thema’s als ‘Op de camping’ of ‘Ik hou van Holland’ ook voor de jongsten.
 • Tal van activiteiten
  We verrassen de kinderen graag met nieuwe activiteiten. Lekker sporten en bewegen met de sportdocent of zingen en dansen met de muziekdocent. Kinderen hoeven echt geen ster te zijn. Plezier maken staat voorop!
 • Uitstapjes
  Leuk om met een groepje kinderen op stap te gaan: naar de speeltuin in de buurt of een uitje naar het bos. Wist u dat we ook een abonnement hebben op het papegaaienpark? Dat is altijd volop genieten.

Openingstijden

Buitenschoolse opvang

maandag t/m vrijdag
na schooltijd – 19.00 uur

We bieden ook voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school
van 7.30 – 19.00 uur

 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Trudy
Trudy Sijbers
06-83995681

Waar vind je ons?

Haagstraat 132
5552 HP Valkenswaard

Tel: 040-2047867
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Aanmelden

Gebruik ons aanmeldformulier om je kind(eren) aan te melden bij Haagstraatplein: