Grasspriet

 • Kleinschalig
 • Vakantieprogramma
 • Gezonde Kinderopvang
 • Kinderparticipatie

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,0

“Ik ken hier iedereen!”, zegt een meisje blij. En dat is zeker waar op BSO Grasspriet. Alle kinderen van Kindcentrum de Grasspriet zijn welkom op onze gezellige, knusse BSO. Ze kunnen hier heerlijk samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Dat voelt heel veilig en vertrouwd. Intussen zorgt de pedagogisch professional ook voor nieuwe uitdagingen. Zo blijven kinderen graag komen!

Persoonlijk

Buitenschoolse opvang Grasspriet is geen grote BSO, er komen max. 22 kinderen spelen. Dat maakt het heel overzichtelijk en dat is fijn voor de kinderen. Ze kunnen zelf kiezen wat ze gaan doen: even chillen, lekker tutten en verkleden, creatief bezig zijn, samen een spelletje doen, buiten spelen, of meedoen met een activiteit. We zorgen dat uw kind een leuke middag heeft!

Trots

Gewoon samen spelen, prima natuurlijk! Regelmatig prikkelen we ook de nieuwsgierigheid van de kinderen. Een keertje samen kokkerellen, of spannende proefjes doen en kijken wat er gebeurt. Favoriet zijn ook de knutselactiviteiten. Trots nemen kinderen hun creaties mee naar huis. Als je dat allemaal een plekje geeft thuis, wordt het net een klein museum.

Lekker bewegen

Na een lange schooldag is het fijn om je energie kwijt te raken. Je kind kan lekker buiten spelen op het grote speelplein. Is het slecht weer, dan maken we gebruik van de speelzaal van de school. De pedagogisch professional ziet erop toe dat het spel in goede harmonie verloopt en geeft een kind een duwtje in de rug als het zich wat weerbaarder mag opstellen of een tandje minder mag geven. Gelukkig gaat alles vaak zonder problemen: de kinderen kennen elkaar goed en weten hoe ze met elkaar om moeten gaan.

Samenwerking

De BSO is op maandag, dinsdag en donderdag geopend. Op woensdag en vrijdag kan je kind terecht op BSO Haagstraatplein, ook van Horizon Kinderopvang. Uw kind wordt direct opgehaald op school en met onze bus naar Haagstraatplein gebracht. Tijdens vakanties werken we samen met BSO Schepelweyen. We zorgen voor een super actief en uitdagend programma voor alle leeftijden.

Ouderapp

We hebben een ouderapp, waarmee we snel en gemakkelijk kunnen communiceren. Uiteraard is de veiligheid en privacy gewaarborgd. Je kunt de app ook gebruiken om je kind af te melden, een dag te ruilen of iets anders aan ons door te geven. Leuke nieuwtjes mogen ook! Via de ouderapp zorgen wij er ook voor dat je op de hoogte blijft van de gang van zaken op de BSO door met regelmaat informatie en foto’s te delen.

Rust

De BSO is open tot 19.00 uur. Dat geeft iedereen rust. Je hoeft de klok niet continu in de gaten te houden, omdat je op tijd je kind moet komen ophalen. In de praktijk komen veel ouders voor 18.00 uur, maar het feit dat er ruimte is om ook iets later te komen, werkt positief. Ouders voelen ook de rust om nog even een praatje te maken. Daardoor voelen we ons onderling verbonden en betrokken.

Maakt de langere openingstijd de opvang veel duurder dan andere BSO’s? Onze uurprijs is vaak lager en daardoor ontvang je relatief meer kinderopvangtoeslag. Ons advies is: vraag een vrijblijvende offerte aan! We rekenen graag voor je uit wat de opvang bij ons kost.

Alles onder één dak

School, peuteropvang en BSO zitten allemaal in hetzelfde gebouw. De overgangen zijn voor de kinderen heel natuurlijk. De BSO heeft bewust een hele andere uitstraling dan de school, warm en huiselijk met verschillende speelhoeken: een atelierhoek, een gezellige huishoek, een tafelvoetbal, een podium met verkleedhoek etc. Kom gerust een keer kijken!

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin uw kind zich prettig voelt op de opvang (9,6)
 • Het contact van de pedagogisch professionals met de kinderen (9,8) en met de ouders (8,9)
 • De aandacht voor de verzorging van de kinderen (9,1)

Uit: Onderzoek KlantOK onder de ouders van bso Grasspriet

Onze opvang

 • Biedt een speciaal vakantieprogramma
 • Let op beweging en gezonde voeding
 • Werkt samen met school en peuterspeelzaal
 • Is persoonlijk en betrokken

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Jullie zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

In ons atelier maken we de mooiste creaties We maken samen hoge torens. Kosteloos materiaal is ook leuk bouwmateriaal Hier een van de vele creaties Bouwen, bouwen en nog eens bouwen Samen verkleed een optreden verzorgen. We werken met thema's passend bij de omgeving Samen de natuur ontdekken Samen eten (en leren we) gezond eten!
In ons atelier maken we de mooiste creaties We maken samen hoge torens. Kosteloos materiaal is ook leuk bouwmateriaal Hier een van de vele creaties Bouwen, bouwen en nog eens bouwen Samen verkleed een optreden verzorgen. We werken met thema's passend bij de omgeving Samen de natuur ontdekken Samen eten (en leren we) gezond eten!

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Grasspriet met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • de Grasspriet
 • de Smelen

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig
  Uw kind zal zich snel thuis voelen. Geen groot, onbekend gebouw, maar een gezellige ruimte in de school en een kleine groep kinderen. Dat voelt heel vertrouwd. Klein maar fijn, dat past bij ons!
 • Vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen. Thema’s als ‘Op de camping’ of ‘Ik hou van Holland’ op maat gemaakt voor alle leeftijden!
 • Gezonde Kinderopvang
  We bieden op onze locatie Gezonde Kinderopvang in de breedste zin van het woord! Zo bewegen we lekker veel, zijn we vaak buiten te vinden, bakken en koken we gezond en bieden we gezonde tussendoortjes en drinken.
 • Kinderparticipatie
  Door de kleine groep kinderen kunnen we echt een band opbouwen met uw kind. Wij werken met een ideeën bord. Vind uw kind het leuk om een recept van thuis op de BSO te maken of heeft uw kind een proefje gezien die zij graag op de BSO willen doen? Wij denken graag mee om het aanbod onze BSO zo persoonlijk mogelijk te maken.

Openingstijden

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag en donderdag:
na schooltijd* – 19.00 uur

Woensdag en vrijdag bij een van onze andere locaties indien mogelijk:
na schooltijd* – 19.00 uur

* studie- en sluitingsdagen vanaf 7:30u


Tijdens vakanties
Maandag t/m vrijdag bij BSO Schepelweyen:
van 7.30 – 19.00 uur
 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Merel
Merel Swinkels
06-83034682

Waar vind je ons?

Van de Venstraat 9
5555 KK Valkenswaard

Tel: 040-2075558
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Meld je hier aan

Aanmelden bij BSO Grasspriet kan eenvoudig met ons online aanmeldformulier. Gebruik de button hieronder!