Grasspriet

 • Kleinschalig
 • Vakantieprogramma
 • Jarenlange ervaring
 • Persoonlijk

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,3

Gezellig overblijven op de Grasspriet
 • BSO (4-13 jaar)
 • Eetclub

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

“Ik ken hier iedereen!”, zegt een meisje blij. En dat is zeker waar op bso Grasspriet. Alle kinderen van basisschool de Grasspriet zijn welkom op onze gezellige, knusse bso. Ze kunnen hier heerlijk samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Dat voelt heel veilig en vertrouwd. Intussen zorgt de pedagogisch medewerker ook voor nieuwe uitdagingen. Zo blijven kinderen graag komen!

Persoonlijk

Bso de Grasspriet is geen grote bso, er komen max. 20 kinderen spelen. Dat maakt het heel overzichtelijk en dat is fijn voor de kinderen. Ze kunnen zelf kiezen wat ze gaan doen: even chillen, lekker tutten en verkleden, creatief bezig zijn, samen een spelletje doen, buiten spelen, of meedoen met een activiteit. We zorgen dat uw kind een leuke middag heeft!

Trots

Gewoon samen spelen, prima natuurlijk! Regelmatig prikkelen we ook de nieuwsgierigheid van de kinderen. Een keertje samen kokkerellen, of spannende proefjes doen en kijken wat er gebeurt. Favoriet zijn ook de knutselactiviteiten. Trots nemen kinderen hun creaties mee naar huis. Als u dat allemaal een plekje geeft in uw huis, wordt het net een klein museum.

Lekker bewegen

Na een lange schooldag is het fijn om je energie kwijt te raken. Uw kind kan lekker buiten spelen op het grote speelplein. Is het slecht weer, dan maken we gebruik van de speelzaal van de school. De pedagogisch medewerker ziet erop toe dat het spel in goede harmonie verloopt en geeft een kind een duwtje in de rug als het zich wat weerbaarder mag opstellen of een tandje minder mag geven. Gelukkig gaat alles vaak zonder problemen: de kinderen kennen elkaar goed en weten hoe ze met elkaar om moeten gaan.

Samenwerking

De bso is op maandag, dinsdag en donderdag geopend. Op woensdag en vrijdag kan uw kind terecht op bso het Haagstraatplein, ook van Horizon Kinderopvang. Uw kind wordt direct opgehaald op school en met onze bus naar Haagstraatplein gebracht. Ook tijdens vakanties werken we samen met bso het Haagstraatplein. We zorgen voor een superleuk programma voor alle leeftijden.

Ouderapp

We hebben een ouderapp (Konnect), waarmee we snel en gemakkelijk met u kunnen communiceren. Uiteraard is de veiligheid en privacy gewaarborgd. U kunt de app ook gebruiken om uw kind af te melden, een dag te ruilen of iets anders aan ons door te geven. Leuke nieuwtjes mogen ook! Via de ouderapp zorgen wij er ook voor dat u op de hoogte blijft van de gang van zaken op de bso door met regelmaat informatie en foto’s met u te delen.

Rust

De bso is open tot 19.00 uur. Dat geeft iedereen rust. U hoeft de klok niet continu in de gaten te houden, omdat u op tijd uw kind moet komen ophalen. In de praktijk komen veel ouders voor 18.00 uur, maar het feit dat er ruimte is om ook iets later te komen, werkt positief. Ouders voelen ook de rust om nog even een praatje te maken. Daardoor voelen we ons onderling verbonden en betrokken.

Maakt de langere openingstijd de opvang veel duurder dan andere bso’s? Onze uurprijs is vaak lager en daardoor ontvangt u relatief meer kinderopvangtoeslag. Ons advies is: vraag een vrijblijvende offerte aan! We rekenen graag voor u uit wat de opvang voor u bij ons kost.

Alles onder één dak

School, peuterspeelzaal en bso zitten allemaal in hetzelfde gebouw. De overgangen zijn voor de kinderen heel natuurlijk. De bso heeft bewust een hele andere uitstraling dan de school, warm en huiselijk met verschillende speelhoeken: een atelierhoek, een gezellige huishoek, een tafelvoetbal, een podium met verkleedhoek etc. Kom gerust een keer kijken!

Hoge cijfers

Ouders zijn heel tevreden over onze opvang. Uit onderzoek blijkt dat we hoge cijfers scoren op:

 • De mate waarin uw kind zich prettig voelt op de opvang (8,3)
 • Het contact van de pedagogisch medewerkers met de kinderen (9,3) en met de ouders (9,3)
 • De aandacht voor de verzorging van de kinderen (8,5)

Uit: Onderzoek KlantOK onder de ouders van bso Grasspriet

Onze opvang

 • Biedt een speciaal vakantieprogramma
 • Let op beweging en gezonde voeding
 • Werkt samen met school en peuterspeelzaal
 • Is persoonlijk en betrokken

Benieuwd?

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. U en uw kind zijn meer dan welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

4 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Horizon Kinderopvang locatie Grasspriet met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • de Grasspriet

Veel ouders werken allebei. Daarom regelt de Stichting Eetclub voor meerdere basisscholen het overblijven op de school. Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen.

Overblijven

“Mijn kinderen maken twee keer per week gebruik van de Eetclub!
Dat is prima geregeld, ze hoeven niet over straat en ze hebben het er naar hun zin.
Ik hoef me daar geen zorgen over te maken.”

In de Eetclub werken we met vrijwillige overblijfkrachten of met beroepskrachten, dat hangt af van de afspraken met de school. We maken met alle overblijfkrachten goede afspraken, zodat zij erop kunnen letten dat alle kinderen zich thuis voelen in de Eetclub!

Aanmelden voor de Eetclub

Eten en spelen

Het doel van de Eetclub is heel simpel: kinderen de kans geven in overzichtelijke groepen en in alle rust hun boterham op te eten om daarna – onder toezicht van volwassenen – ongestoord te kunnen spelen. Om alles goed te laten verlopen, hanteren we als richtlijn dat er 1 overblijfkracht aanwezig is op 15 tot 18 kinderen.

Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun boterhammen, drinken en fruit meenemen.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig
  Uw kind zal zich snel thuis voelen. Geen groot, onbekend gebouw, maar een gezellige ruimte in de school en een kleine groep kinderen. Dat voelt heel vertrouwd. Klein maar fijn, dat past bij ons!
 • Vakantieprogramma
  Onze vakantieprogramma’s zijn beroemd! Niet getreurd als u niet op vakantie gaat, uw kind beleeft met ons de prachtigste avonturen. Thema’s als ‘Op de camping’ of ‘Ik hou van Holland’ op maat gemaakt voor alle leeftijden!
 • Jarenlange ervaring
  Horizon Kinderopvang bestaat al 25 jaar. Die jarenlange ervaring zorgt voor een geoliede aanpak. Leuk spelen met vriendjes staat voorop, met de bezielende begeleiding van doorgewinterde professionals!
 • Persoonlijk
  Door de kleine groep kinderen kunnen we echt een band opbouwen met uw kind. En meeleven met alle gebeurtenissen. Hoe is de zwemles gegaan? Of het logeren bij oma? We scoren hoog op het persoonlijk contact.

Openingstijden

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag en donderdag:
na schooltijd – 19.00 uur

 

Woensdag en vrijdag bij BSO Haagstraatplein:
na schooltijd – 19.00 uurTijdens vakanties en sluitingsdagen
Maandag t/m vrijdag bij BSO Haagstraatplein:
van 7.30 – 19.00 uur
 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Buitenschoolse opvang: 121138574

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Van de Venstraat 9
5555 KK Valkenswaard

Tel: 040-2075558
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!