Wat kost kinderopvang in 2023?

Heb je een kinderopvanglocatie gevonden die goed bij je past? Dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten van de opvang.

Met onze rekentool bereken je binnen één minuut snel en eenvoudig wat je per maand gaat betalen voor jóuw specifieke situatie. In de berekening wordt ook rekening gehouden met kinderopvangtoeslag (indien je hier recht op hebt). 

Naar de rekentool

Kosten Horizon Kinderopvang in 2023

Voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst heb je de bruto uurprijzen van kinderopvang nodig. Deze hebben we, voor de meest voorkomende contractvormen, in onderstaande tabel verwerkt. Onze directeuren kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is. 

Swipe op mobiel de tabel naar links en rechts om de tabel goed te kunnen bekijken.

Soort opvang Bruto maandprijs Bruto uurprijs
Kinderdagverblijf 52 weken (Cuneradal)* € 438,53 € 9,20
Kinderdagverblijf 52 weken (Pionier & St. Jan)* € 438,53 € 8,43
Kinderdagverblijf 40 weken (Pionier & St. Jan)* € 380,24 € 9,50
Bso 52 weken** € 221,54 € 8,18
Bso 40 weken** € 145,08 € 9,31
Voorschoolse opvang 40 weken*** € 30,17 € 9,05

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* Horizon Kinderopvang werkt met contracten obv 12 uur of 11 uur voor de kinderdagverblijven. Dit komt overeen met de openingstijden van de betreffende locatie. De bruto maandprijs blijft gelijk, maar door verschil in uren verandert ook de bruto uurprijs.
** Prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 
*** Dit wordt niet op elke locatie aangeboden.

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Werk je, studeer je of volg je een inburgeringstraject én maak je gebruik van kinderopvang? Dan is de kans groot dat je kinderopvangtoeslag ontvangt. Deze toeslag is een tegemoetkoming van de kosten, het overige deel betaal je zelf. Hoeveel toeslag je ontvangt, is afhankelijk van je situatie thuis en de hoogte van het verzamelinkomen. Ga naar de website van de Belastingdienst om te zien of je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Wil je kinderopvangtoeslag aanvragen? Hier lees je hoe dat werkt.

Let op: vraag de kinderopvangtoeslag aan binnen 3 maanden nadat de opvang is gestart, zo loop je geen kinderopvangtoeslag mis. Wijzigt er iets in je inkomen, gezinssituatie of in de locatie of het uurtarief van de kinderopvang? Geef deze wijziging dan ook zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst.