Kindercrèche St. Jan

Spelen, dromen, ontdekken

Kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Welkom bij Horizon Kindercrèche St. Jan. Je vindt ons kinderdagverblijf op een centrale plek in het dorp Valkenswaard, zichtbaar vanaf de Nieuwe Waalreseweg, in de wijk Kerkakkers. Bij ons beleef je een groene oase van rust als je de poort van onze speelplaats binnenkomt. Deze groene, natuurlijke sfeer en onze lichte authentieke locatie maakt ons tot een ideale kinderopvang voor het jonge kind. Niet voor niets zijn spelen, dromen en ontdekken sleutelwoorden in onze pedagogische aanpak. Wanneer je de hoofdingang binnen gaat zie je de originele elementen van het gebouw die zoveel mogelijk behouden zijn gebleven. De uitstraling doet je misschien zelfs wel herinneren aan je eigen basisschooltijd.

Ontdektuin

Vanuit alle groepen heb je toegang tot onze grote ontdekkingstuin waar kinderen op ontdekkingsreis kunnen gaan. Je vindt in de tuin kinderen die moddersoep maken, op zoek zijn naar beestjes, verstoppertje spelen of aan het knuffelen zijn met de konijnen. In onze babyweide ontspannen baby’s bij het geluid van een zingende vogel of genieten zij van de wind die met hun haren speelt. Dagelijks fladderen er vele vlinders door onze tuin die een spel lijken te spelen. Ook zijn er kinderen eitjes aan het rapen en aan het helpen in de moestuin of kas. Dit alles onder begeleiding van onze lieve, vaste medewerkers die de kinderen volgen en stimuleren bij wat zij willen ontdekken.

Ook kunnen kinderen hun eigen groente en fruit oogsten in de moestuin die zij daarna samen met ons in het kookcafé kunnen bereiden tot een lekkere, gezonde maaltijd.

Vertrouwen

Alle groepen hebben hun eigen vaste team van pedagogisch medewerkers. Op die manier bouwt je kindje gemakkelijker een vertrouwensband op met de medewerkers. De verschillende typen groepen hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Er zijn twee baby-dreumesgroepen, drie verticale groepen en één peutergroep. Op alle groepen kun je een relaxte sfeer ervaren. Doordat de medewerkers investeren in het leren kennen van ieder kind en zijn of haar gewoontes en karakter kunnen we hier feilloos op de behoefte van je kind aansluiten. Zo streven we ernaar elk kind precies dat te kunnen geven wat het op dat moment nodig heeft.

Ontmoeten

Onze speelhal is de centrale ontmoetingsplek van het gebouw. Hier is een grote keuken waar de kinderen de zelf geoogste etenswaren verder kunnen ontdekken. Ook staat er in de speelhal een natuurlijk speeltoestel waarop naar hartenlust geoefend kan worden met klimmen.

Door de gehele locatie tref je gezamenlijke speel en ontdekplekken aan. Zo hebben we een atelier waar de kinderen zich creatief kunnen uiten met verschillende materialen. Onze groene ruimte bevat alles wat de kinderen nodig hebben om buiten op avontuur te kunnen gaan. Regenkleding van top tot teen en er staat een zand -en watertafel die gevuld is met een maandelijks wisselende inhoud, gekoppeld aan het dan gevolgde thema.

In onze bibliotheek kunnen kinderen relaxen in de zitzakken en kijken en luisteren naar de mooiste verhalen.

Wil je met eigen ogen ervaren wat onze fijne kinderopvang voor jouw kind zou kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en Flexibele dagen
 • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Duurzame en groene kinderopvang, Familie en omgeving centraal en Fantasie en verwondering centraal
 • Natuur: Ontdektuin, Dieren, Moestuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Ontbijt en/of warme maaltijd, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes en Babygym
 • Speciaal voor peuters: Dansen, Samen koken en Yoga
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Basisschool