Agnetendal BSO

Buitenschoolse opvang Dommelen (Valkenswaard)

Bij ons staat spelen en plezier maken voorop!

BSO Agnetendal: uitdagende buitenschoolse opvang aan het Helenadal in Dommelen (Valkenswaard). Wij halen kinderen van Agnetendal school, St Martinus school en de Belhamel school. In onze buitenschoolse opvang bieden we een plek waar uw kind naar hartelust kan spelen. Samen met andere kinderen of even alleen.

We hebben aandacht voor alle leeftijden en vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Er zijn volop mogelijkheden voor spel, ontdekking en creativiteit.

Mooi en ruim ingericht

De ruimtes van onze buitenschoolse opvang zijn zo ingericht dat ze tegemoet komen aan individuele wensen van kinderen. In de één kunnen ze creatief bezig zijn en in de ander met techniek in de weer, en in weer een andere ruimte kunnen er bijvoorbeeld spelletjes gedaan worden of samen eten en drinken.

In de hal hebben we een speciale ruimte ingericht waar we samen met de kinderen kunnen koken en waar een rustig plekje is om even lekker te lezen. We besteden veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor uw kind.

Ook buiten zijn er genoeg faciliteiten om te ontspannen of actief bezig te zijn. Er is een pannakooi, een bos en we maken regelmatig gebruik van de naastgelegen sportvelden en de speeltuin in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen onder BSO tijd en in de winter kunnen de kinderen meedoen aan de ski-workshop.

Vrije tijd na schooltijd

Uw kind mag zelf bepalen wat het wil doen. Lezen of op de computer. Schilderen of fietsen. Koken of toneel spelen. Het kan allemaal.

Naast vrij spel bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijden en behoeften van kinderen. Voor ons staat de verwondering van het kind centraal en spelen we in op de behoefte om nieuwe indrukken op te doen en hiervan te leren.

Contact met ouders

BSO Agnetendal wil een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis en vind goed contact met ouders erg belangrijk. Er is ruimte voor het maken van een praatje als u uw kind komt ophalen.    Ieder jaar organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals een themamiddag en een afsluiting van het schooljaar. Ook verzorgen we regelmatig een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden die u via email ontvangt. Met de oudercommissie bespreken we de algemene gang van zaken en de kwaliteit van de opvang.

Verschillende leeftijden

Onze buitenschoolse opvang heeft plaats voor maximaal 60 kinderen van 4 tot 13 jaar. Per 10 aanwezige kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Uw kind wordt opgevangen in een basisgroep en vanuit daar maakt het kind de keuze waar het gaat spelen.

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor een rondleiding. 

Neem contact op

 

*Voor de tussenschool opvang werken we samen met de Eetclub. Let op: u moet hiervoor apart aanmelden via www.horizonkinderopvang.nl/eetclub

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Ligging: Bosrijke omgeving, In/nabij basisschool en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal en Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes
 • Sport en spel: Zwemles, Ski-les, Yoga, Dansen en Buitensporten (outdoor)
 • Natuur: Bosrijke omgeving en Moestuin
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren, Schilderen en Disco
 • Techniek en wetenschap: Proefjes doen en Gamen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Samen koken
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool